Berchtesgaden.nl

Welkom op Berchtesgaden.nl
Het online magazine over het prachtige Berchtesgadener Land in het meest zuidoostelijke puntje van  Duitsland.

InformatieSteden en dorpen

Doe tips en bezienswaardigheden

Onderweg

-

De reis naar het Berchtesgadner Land

De meeste mensen zullen met de auto naar het Berchtesgadner Land afreizen. Er zijn echter meerdere mogelijkheden om hier op uw vakantiebestemming aan te komen. Op deze pagina treft u de nodige tips en adviezen aan voor onderweg.

Onderweg naar Berchtesgaden

Met de auto

Zoals gezegd rijden de meeste vakantiegangers met de auto naar hun bestemming. Gebruik van eigen auto heeft zo zijn voordelen. U bepaalt zelf van hoe en wat en eenmaal aangekomen bent u niet aangewezen op het openbaar vervoer maar kunt u zelf bepalen waar te gaan en te staan.
Als voorbeeld rijden we vanaf Utrecht. Berchtesgaden ligt 950 kilometer verwijderd van Utrecht en in normale omstandigheden rijdt u deze rit in 9 uur en 15 minuten. De reis zal doorgaans langer duren als plaspauzes en enig oponthoud worden meegerekend. Het grootste deel van de route gaat over de snelweg en de Autobahn.

Waar dient u rekening mee te houden als u met de auto reist door Duitsland. U moet uiteraard uw reisdocumenten als paspoort of ID-kaart bij u hebben. In de auto dienen de volgende veiligheidsmiddelen aanwezig te zijn: gevarendriehoek, verbanddoos, veiligheidshesje.

Bij pech of een ongeval dient u een gevaren driehoek achter uw auto te plaatsen. Het dragen van een veiligheidshesje is dan verplicht. Als u dergelijke zaken niet bij u heeft loopt u het risico op hoge boetes.

Winterbanden en meer verplicht !

Vertrekt u in de winter naar Berchtesgaden dan is het verplicht om in Duitsland bij sneeuw, ijs en gladheid te beschikken over een winteruitrusting. Deze bestaat uit: geschikte banden, anti-vries en schoonmaakvloeistof van de ruitenwissers en sneeuwkettingen. U riskeert een boete bij hinder of veroorzaken van een gevaarlijke situatie, wanneer u niet over een winteruitrusting beschikt. Dit kan leiden tot medeaansprakelijkheid voor een schade bij een aanrijding. Belangrijker nog is om aan de veiligheid van uzelf, uw medepassagiers en dat van andere weggebruikers te denken. Tref op tijd de verplichte voorzorgsmaatregelen.

Met trein

Heeft u geen auto of geen zin om met de auto te reizen dan kunt u ook met de trein naar het Berchtesgadner Land met overstappen in Düsseldorf, München en Freilassing. U stapt uit op het station van Berchtesgaden.
De reistijd van deze treinreis bedraagt tussen de 10 en 11 uur.

Per vliegtuig

Het snelste reist u per vliegtuig naar Salzburg in Oostenrijk. Vanaf het vliegveld Salzburg is het met de bus maar een klein halfuurtje naar bijvoorbeeld Berchtesgaden. Kijk van te voren goed naar het goedkooptste vliegticket naar Salzburg. Er zijn diverse websites waar u vliegtickets kunt vergelijken en boeken.