Berchtesgaden.nl

Welkom op Berchtesgaden.nl Het online magazine over de prachtige regio gelegen in het meest zuidoostelijke puntje van  Duitsland. Een bezoek aan Salzburg mag zeker niet ontbreken tijdens uw verblijf in het het Berchtesgadener Land.

Het bekijken meer dan waard

Salzburg is barok en muziek. Deze niet al te grote stad bezit naar verhouding veel schoonheid aan gebouwen, straten en pleinen en is minstens zo beroemd als Wenen. Het wordt ook wel het kleine Rome genoemd. Aartsbisschoppen lieten naar het voorbeeld van de Italiaanse hoofdstad in Salzburg prachtige kerken en paleizen bouwen. Bezienswaardig zijn zeker:


Zoek een hotel in Salzburg:

Hotel zoek in Salzburg

 

Doe tips

Onderweg

-

Salzburg Airport

Vliegveld in SalzburgWestelijk van Salzburg bevind zich het vliegveld van de stad. Salzburg Airport is compact en met twee terminals behoort hiermee tot de kleinere vliegvelden van west-europa. Op pagina treft u informatie aan over de parkeermogelijkheden en het vervoer naar het Salzburg Airport.

Bereikbaarheid vliegveld

Salzburg Airport is vanuit het centrum van Salzburg ongeveer in 20 minuten te bereiken. Het vliegveld ligt ca. 6 kilometer buiten de stad.

De bereikbaarheid via de snelwegen A1 (West Autobahn) en A10 (Tauern Autobahn) is prima. Volg de afritten Flughaven en u bent weldra aangekomen. Oostelijk van het vliegveld is de Duitse grens gesitueerd. Ook het Berchtesgadner Land ligt dus om de hoek. Veel wintersporters maken gebruik van Salzburg Airport voor hun skivakantie.

Parkeermogelijkheden

De parkeerfaciliteiten van het vliegveld zijn goed. U kunt kiezen voor kort of lang parkeren.

Salzburg Airport

Overnachten bij Salzburg Airport

Salzburg en omgeving bieden voldoende hotels om de nacht door te brengen. Goedkoop zijn ze doorgaans niet. Voor een goedkope overnachting in de buurt van het vliegveld zijn een aantal hotels geschikt.

Kaart van Salzburg