Berchtesgaden.nl

Welkom op Berchtesgaden.nl
Het online magazine over het prachtige Berchtesgadener Land in het meest zuidoostelijke puntje van  Duitsland.

InformatieSteden en dorpen

Doe tips en bezienswaardigheden

Onderweg

-

Op de ski's in het Berchtesgadner Land

Wintersport
(c) Berchtesgadener Land Tourismus GmbH

In het Berchtesgadener Land ligt in de maanden januari en februari een dik sneeuwdek. Bijna alle alle neerslag in de winter valt als sneeuw. Om deze van nature al hoge sneeuwzekerheid nog een handje te helpen wordt er gebruik gemaakt van sneeuwkanonnen. Deze besneeuwingsinstallaties garanderen voldoende sneeuw op de skipistes. Het wintersportseizoen loopt van half december tot half april.

Skigebieden rondom Berchtesgaden

Skiarena Obersalzberg (900 - 1050 m) Geniet op slechts een paar minuten rijden van Berchtesgaden direct aan de Obersalzberg van veel skiplezier. Dit betaalbare ski-landgoed Obersalzberg is vooral geschikt voor gezinnen met kinderen en de beginnende skiër. In het skitourenpark leer je alle fijne kneepjes van de skisport, zodat u al snel uw eerste afdaling kunt maken. Het panoramische restaurant biedt naast een prachtig uitzicht uitstekende Beierse gerechten.

Hochschwarzeck, Ramsau (1030 - 1385 m) Eenvoudige en gecultiveerde hellingen in een prachtig berglandschap. Uitermate geschikt voor beginners en families met kinderen. De ski-, snowboard-en cross-country school met een eigen verhuur biedt lessen voor alle niveaus. Er is een nieuwe rodelbahn die start op 1390 m hoogte bij het bergstation en u 400 meter spanning beloofd in een bochtige afdaling.

Skigebied Götschen (880-1307 m) Het skigebied is Götschen is gastheer voor tal van nationale en internationale ski-en snowboard wedstrijden. Aanbod afdalingen voor beginnende, gemiddelde en ervaren skiërs. Ski-en snowboard school met lessen voor jong en oud. Elke vrijdag van 18:00 tot 21:30 skiën op de verlicht piste.

Skigebied Rossfeld Oberau (835 - 1550 m) Ongetwijfeld het meest (natuur)sneeuwzekere skigebied in de regio Berchtesgaden. Skipistes voor alle niveaus en snowboard helling met een aparte halfpipe en funpark. De piste naar Oberau ligt op 6 km en is gemakkelijk bereibaar met een pendeldienst. De 3 km lange dalafdaling van Götschen naar Bischofswiesen geldt als de zwaarste piste van het gehele Berchtesgadener Land.

Skigebied Jenner Königssee (630-1800 m) Het skigebied van de Jenner bij de Königssee, met zijn steile pistes zal de gevorderde skiër en snowboarder zeker aanspreken. De uitdagende en 7 km lange afdaling naar het dal heeft een hoogteverschil van maar liefst 1160 m. Ook voldoende sneeuwpret voor beginners en gezinnen. Zonaanbidders genieten op het zonneterras van culinaire hoogstandjes en het adembenemende uitzicht op de met sneeuw bedekte Alpen. Bij het dalstation verhuur van de nieuwste ski-en snowboard uitrustingen.

Skigebied Zinkenlifte Dürrnberg (835 - 1321 m) Grensoverschrijdend skiën in het skigebeid aan de rand van Salzburg.

Winterbanden en meer verplicht !

Vertrekt u in de winter naar Berchtesgaden dan is het verplicht om in Duitsland bij sneeuw, ijs en gladheid te beschikken over een winteruitrusting. Deze bestaat uit: geschikte banden, anti-vries en schoonmaakvloeistof van de ruitenwissers en sneeuwkettingen. U riskeert een boete bij hinder of veroorzaken van een gevaarlijke situatie, wanneer u niet over een winteruitrusting beschikt. Dit kan leiden tot medeaansprakelijkheid voor een schade bij een aanrijding. Belangrijker nog is om aan de veiligheid van uzelf, uw medepassagiers en dat van andere weggebruikers te denken. Tref op tijd de verplichte voorzorgsmaatregelen.