Berchtesgaden.nl

Welkom op Berchtesgaden.nl
Het online magazine over het prachtige Berchtesgadener Land in het meest zuidoostelijke puntje van  Duitsland.

InformatieSteden en dorpen

Doe tips en bezienswaardigheden

Onderweg

-

Wellness Heilklimatischer Kurort 

Het Berchtesgadener Land met zijn hoge bergachtige omgeving is een ideale plek voor gezondheidsbevorderende activiteiten.

Wellness
Berchtesgaden voert samen met Bad Reichenhall, Ramsau, Bischofswiesen, Marktschellenberg en Schönau am Königssee officieel het predikaat van een kuuroord. Samen met het Nationaal Park vormen zij een aaneengesloten Healing luchtkuuroord. Het klimaat heeft een heilzame werking bij aandoeningen zoals o.a luchtweg- en hartproblemen en allergieën. Het verhoogt de weerstand en verbetert de conditie.

De natuur is de beste plek

Om van het geneeskrachtige klimaat te profiteren hoeft u niets anders te doen dan lekker te wandelen in de ongerepte natuur en te ademen. Het klimaat versterkt uw weerstand en beschermt tegen infecties. Berchtesgaden heeft een uitgebreid netwerk aan wandel- en fietsroutes en ruimte voor andere actieve uitdagingen in de buitenlucht.

Wellness hotels

De heldere lucht en ongerepte natuur, zuiver water, natuurlijke voedingsmiddelen en een uitstekende infrastructuur zijn een garantie voor een geslaagde wellnessvakantie en spa pauze. De kuuroorden in het Berchtesgadener Land bieden een groot aantal wellnesshotels met een gevarieerd aanbod die u helpen in onze hectische samenleving de balans in uw leven terug te vinden. Een gezonde manier van bewegen, gezond eten en geestelijk welzijn spelen hierbij een belangrijke rol.

Wellness hotels
U kunt gebruik maken van spa complexen, speciale zwembaden, sauna's, fitnesscentra, centra voor alternatieve therapieën, beauty- en massagesalons en nog veel meer. Of u nu komt voor een klassieke kuur of wellnessvakantie, in het Berchtesgadener Land bent u in ieder geval op de juiste plek voor heerlijke momenten van puur genot,rust en ter verhoging van de levensvreugde.

Watzmann Therme

Groot badhuis met een totale wateroppervlakte van 900 die op vele manieren zwemmen, gezondheid, wellness en sport combineert. De kleintjes kunnen heerlijk spelen in een speciaal moeder-en-kind zwembad. Een belevenisbad en de 80 m lange spannende Black Hole glijbaan zorgen voor veel plezier en waterpret. Voor de sportieve zwemmer is er een groot binnen- en buitenbad. Ga binnen of buiten heerlijk ontspannen in het 32°C warme verkwikkende zoutwaterbad of zonnebaden in de zonnegallerij. Geniet van de verschillende sauna's in het saunacomplex compleet met ijsbad. Aanbod gevarieerd massage- en wellnessprogramma’.

Salzheilstollen Berchtesgaden

Deze zoutkoepel in de Untersalzberg is uniek in West-Europa. De helende ruimte met miljoenen tonnen zout beschermt u tegen alle storende invloeden van buitenaf. Salzheilstollen De hoge luchtvochtigheid en de constante lage temperatuur zorgen voor een extra gunstig effect. In de Salzheilstollen kunt u heerlijk diep inademen en de zoute lucht heeft een heilzame uitwerking op de longen en bronchiën. Het zout heeft een gunstig effect op de bloedsomloop en helpt het bij huidaandoeningen. De Salzheilstollen bestrijdt niet alleen veel allergische en chronische aandoeningen, maar ook geeft ook een moment van rust.