Berchtesgaden.nl

Welkom op Berchtesgaden.nl
Het online magazine over het prachtige Berchtesgadener Land in het meest zuidoostelijke puntje van  Duitsland.

InformatieSteden en dorpen

Doe tips en bezienswaardigheden

Onderweg

-

Wandelen in het Berchtesgadner Land

De paden op de bergen in Foto: www.auf-den-berg.de

Een netwerk van maar liefst 230 km wandelroutes in Nationalpark Berchtesgaden, biedt het vooruitzicht van vele dagen lopen in de indrukwekkende natuur. De routes zijn onderverdeeld in vijf categorieën. U kunt zo een wandelroute kiezen die past bij uw wensen en conditie, individueel, met een groep of gezellig met de familie.

Van korte gezellige wandelingen door het weidedal tot lange zware tochten met veel hoogteverschillen en uitdagingen voor de ervaren wandelaars. Van individuele tochten tot leuke excursies onder begeleiding van een gids of kuurwandelingen onder toezicht van een arts. Voor gezinnen worden speciale programma’s aangeboden met leuke GPS speurtochten voor de kinderen. Er zijn zelfs enkele wandeltochten geschikt voor rolstoel en kinderwagen. Eén ding is zeker want welke wandeling u ook kiest u zal betoverd worden door het ongerepte en gevarieerde alpenlandschap.

Lekker wandelen

Veiligheid staat voorop

Wandelen kan op eigen gelegenheid met een wandelkaart of onder begeleiding van een gids. Bij elke wandeling geldt altijd dat men het advies van de bergwacht opvolgt. Zo zijn goed schoeisel, warme kleding, een snack, water en een correcte kaart voor routeplanning essentiele voorwaarden om veilig te wandelen in de bergen. Ook moet men letten op de weersverwachting. Advies kunt u krijgen bij de informatiepunten van de Nationalparkdienst.

Berghutten

In de vele berghutten die het gebied te vinden zijn, kunt u pauzeren, eten en wanneer u een wandeling niet in één keer kan of wilt doen. In sommige hutten kunt u ook overnachten.