Berchtesgaden.nl

Welkom op Berchtesgaden.nl
Het online magazine over het prachtige Berchtesgadener Land in het meest zuidoostelijke puntje van  Duitsland.

InformatieSteden en dorpen

Doe tips en bezienswaardigheden

Onderweg

-

Actie en fun

Ook op het gebied van outdoor activiteiten is er het nodige leuks te vinden in het Berchtesgadner Land.

Outdoor

Bobtaxi

Trakteer uzelf op de uitzonderlijke kick en ga met een ervaren bob piloot in een 4-persoons bobslee met een snelheid van 120 kilometer per uur 1.200 meter naar beneden. Ervaar de Formule 1 sensatie van de wintersport. Na afloop krijgt u een diploma en herinneringsgeschenk.

Rafting-Center Berchtesgaden

De outdoorspecialist voor sport en spel zoals o.a: Raften, Canyoning, bergtochten, paragliden, kanoën, mountainbiken en nog veel meer leuke en vooral spannende activiteiten. De kwaliteits- en veiligheidsstandaarden zijn hoog dus R-E-T Berchtesgaden biedt avontuurlijke ervaringen met minimaal risico voor jong en oud. In het winterseizoen activiteiten in de sneeuw.

Adventure Elements

Organiseert sportactiviteiten zoals wildwatervaren, bergbeklimmen, skitours, unieke natuuractiviteiten en speciale events in en rond Berchtesgaden.

Kletterzentrum GANZ

Klimmen en balanceren op een spannend evenwichtparcours met maar liefst 200 routes op een oppervlakte van 1.625 m² verdeeld over twee hallen en een buitenparcours. Hier komt nog een ruimte van 375m² bij waar zonder touwen kan worden geklommen. Ook aanbod therapeutisch klimmen.

Bergbeklimmen

De Watzmann Ostwand, de hoogste muur van de oostelijke Alpen is een uitdaging voor elke berg klimmer. Vallende stenen, oriëntatie en het weer zijn de belangrijkste gevaren van de bergwand. Begeleid door een lokale berggids biedt Berchtesgadener Bergfüher veilig klimgenot bij deze lang uitdagende beklimming. Ook andere beklimmingen zijn mogelijk. Voor beginners zijn er geschoolde en ervaren gidsen die les geven in het bergbeklimmen.

MountainMove

Geen zin om te wandelen? Ontdek Berchtesgaden en het Beierse landschap per Segway.