Berchtesgaden.nl

Welkom op Berchtesgaden.nl
Het online magazine over het prachtige Berchtesgadener Land in het meest zuidoostelijke puntje van  Duitsland.

InformatieSteden en dorpen

Doe tips en bezienswaardigheden

Onderweg

-

Fietsen in het Berchtesgadner Land

Op de fiets met de hele familie Foto: www.piding.de

Heerlijk toeren door de natuur met machtige bergen en groene weidedalen, langs kristalheldere beekjes, rivieren en uitzichtpunten. In het Berchtesgadener Land bieden de gemeenten Berchtesgaden, Bischofswiesen, Marktschellenberg, Ramsau en Schönau am Königssee geschikte routes voor elk type van wielerplezier. Van zware sportieve bergtochten voor de mountainbikers tot gezellige fietstochten met minder stijgingen voor beginners en gezinnen.

Het aanbod voor de fietsliefhebbers in het Berchtesgadener Land en omgeving voldoet aan vrijwel alle eisen van de wielsportdisciplines: mountainbike, racefiets of e-Bike (elektrische fiets). Diegenen die rustig op de fiets het prachtige landschap willen ontdekken zijn er 14 routes met een gezamenlijke lengte van 600 km. Alle routes zijn duidelijk bewegwijzerd, variëren in lengte en zijn onderling verbonden. Dit netwerk geeft de mogelijkheid om eventueel het fietsplezier te verkorten of verlengen. Enkele routes hebben een sportieve variant en zijn uitermate geschikt voor de wielrenners.

Mountainbiking

Paradijs voor mountainbikers

Met maar liefst 25 mountainbikeroutes met een gezamenlijke lengte van 700 km en meer dan 22.700 m hoogteverschil en met verschillende moeilijkheidsgraden, blijft er niets te wensen meer over voor de mountainbikers. Van korte rustige routes voor de hele familie en beginners tot langere trajecten met veel stijgingen en spannende snelle afdalingen met veel bochten.

Startpunt fietsroutes

Vrijwel alle fietsroutes beginnen in de buurt van een parkeerplaats, zodat u met de auto naar een startpunt kunt rijden. Een aantal startpunten zijn bereikbaar met de trein. Fiets meenemen in de trein is gratis.