Berchtesgaden.nl

Welkom op Berchtesgaden.nl Het online magazine over de prachtige regio gelegen in het meest zuidoostelijke puntje van  Duitsland. Een bezoek aan Salzburg mag zeker niet ontbreken tijdens uw verblijf in het het Berchtesgadener Land.

Het bekijken meer dan waard

Salzburg is barok en muziek. Deze niet al te grote stad bezit naar verhouding veel schoonheid aan gebouwen, straten en pleinen en is minstens zo beroemd als Wenen. Het wordt ook wel het kleine Rome genoemd. Aartsbisschoppen lieten naar het voorbeeld van de Italiaanse hoofdstad in Salzburg prachtige kerken en paleizen bouwen. Bezienswaardig zijn zeker:


Zoek een hotel in Salzburg:

Hotel zoek in Salzburg

 

Doe tips

Onderweg

-

Festung Hohensalzburg

Hohensalzburg in SalzburgFestung Hohensalzburg met haar machtige muren en torens is één van de bezienswaardigheden die u gezien moet hebben tijdens uw verblijf in de stad. De vesting is te voet van uit de binnenstad via de Festungsgasse te bereiken wat overigens de nodige moeite kost vanwege de steile weg er heen. Makkelijker is het om gebruik te maken van het kabelspoor. Uiteraard betaalt u hier wel voor, net als overigens de toegang tot de vesting zelf.

Hohensalzburg

De huidige vesting stamt uit de 15e eeuw. Drie eeuwen eerder was men al begonnen met de bouwwerkzaamheden. Bewoners van Salzburg konden in vroegere tijden binnen de muren van de vesting een veilig heenkomen zoeken in tijden van dreiging en oorlog. Er waren woonverblijven, stallen, eethuizen en een kerk. Na het passeren van 3 poorten komt men aan op de binnenplaats die wordt beheerst door de Georgskirche die een bezoekje binnen waard is. Op de binnenplaats vallen verder een oude lindeboom en regenput op. Binnen in de burcht, die alleen middels rondleiding toegankelijk is bevinden zich diverse zalen en vertrekken versiert met fraai houtsnijwerk.

Blik op de binnenplaats van de vesting

In de vorstenzaal worden het gehele jaar door kamermuziekconcerten georganiseerd. Vanaf het terras bij de Reckturm heeft u een geweldig uitzicht over Salzburg en nabije omgeving. In de vesting bevinden zich ook enkele musea waaronder het Burgmuseum waar veel middeleeuws wapentuig te zien is.

Plattegrond van Salzburg