Berchtesgaden.nl

Welkom op Berchtesgaden.nl Het online magazine over de prachtige regio gelegen in het meest zuidoostelijke puntje van  Duitsland. Een bezoek aan Salzburg mag zeker niet ontbreken tijdens uw verblijf in het het Berchtesgadener Land.

Het bekijken meer dan waard

Salzburg is barok en muziek. Deze niet al te grote stad bezit naar verhouding veel schoonheid aan gebouwen, straten en pleinen en is minstens zo beroemd als Wenen. Het wordt ook wel het kleine Rome genoemd. Aartsbisschoppen lieten naar het voorbeeld van de Italiaanse hoofdstad in Salzburg prachtige kerken en paleizen bouwen. Bezienswaardig zijn zeker:


Zoek een hotel in Salzburg:

Hotel zoek in Salzburg

 

Doe tips

Onderweg

-

Schloss Mirabell

Mirabell Schloss in Salzburg

Het Mirabell Schloss is één van de bekendste attracties in Salzburg vanwege de prachtige tuinen. Het hele landgoed incl. gebouwen en beelden staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Het oorspronkelijke paleis werd begin 17 eeuw gebouwd in opdracht van aartsbisschop Wolf Dietrich von Raitenau. Gedurende de 30-jarige oorlog (1618-1648) maakte het complex deel uit van de verdedingswerken van de stad. Aartsbisschop Franz Anton von Harrach gaf de beroemde barok architect Johann Lucas von Hildebrandt tussen 1721-1727 opdracht het paleis onder handen te nemen. Een bijna alles verwoestende stadsbrand in 1818 richte grote schade aan het paleis.

Mirabellschloss westzijde

De westelijke gevel en binnenplaats bleven na de brand in 1818 behouden. De herbouwplannen volgde snel en het paleis werd in laatclassicistische stijl herbouwd. Het barokke uiterlijk van de westzijde geeft een goede indruk hoe ooit Schloss Maribell er heeft uitgezien.

Kasteeltuin Mirabell

De kasteeltuin bij Schloss Mirabell is schitterend en absoluut het bekijken waard. De Mirabellgarten is in een strakke 18e eeuwse ontwerp aangelegd. Kenmerkend zijn de verschillende niveaus aanelkaar verbonden door treden. Voor de westgevel van het paleis bevind zich de Pegasusbrunnen vanwaar een pad gaat naar de Bastionsgarten, een deel wat eens onderdeel was van de verdedigingswerken van Salzburg.

Plattegrond van Salzburg