Berchtesgaden.nl

Welkom op Berchtesgaden.nl Het online magazine over de prachtige regio gelegen in het meest zuidoostelijke puntje van  Duitsland. Een bezoek aan Salzburg mag zeker niet ontbreken tijdens uw verblijf in het het Berchtesgadener Land.

Het bekijken meer dan waard

Salzburg is barok en muziek. Deze niet al te grote stad bezit naar verhouding veel schoonheid aan gebouwen, straten en pleinen en is minstens zo beroemd als Wenen. Het wordt ook wel het kleine Rome genoemd. Aartsbisschoppen lieten naar het voorbeeld van de Italiaanse hoofdstad in Salzburg prachtige kerken en paleizen bouwen. Bezienswaardig zijn zeker:


Zoek een hotel in Salzburg:

Hotel zoek in Salzburg

 

Doe tips

Onderweg

-

Schloss Hellbrunn

Hohensalzburg in Salzburg

Aan de Hellbrunnerallee, aan de zuidkant van Salzburg is een prachtig landgoed te vinden waar een bezienswaardig hoogtepunt te vinden is, Schloss Hellbrunn. Omgeven door een prachtige kasteeltuin hebben de kerkvorsten van weleer hier hun praalzucht toe uiting gebracht. Begin 17e eeuw liet aartsbisschop Markus Sittikus schloss Hellbrunn bouwen. Het bestaat uit vier delen: het slot, de Wasserspiele, de kasteeltuin, en de dierentuin. Al met al meet het landgoed maar liefs 13 herctare groot. Het slot en de tuin zijn van april tot oktober geopend voor bezichtiging. U gaat het slot rond met een gids waarbij door divere zalen en vertekken wordt geleid.

Hohensalzburg

De vorstelijke vertrekken op de 1e verdieping zijn met hun prachtige muurschilderingen een lust voor het oog. Ook aan de plafonds is veel verfraaiing aangebracht. De beroemde Wasserspiele is gelegen aan de noordwestzijde van het slot. De langwerpige stenen tafel biedt allerlei verrassingen aan waterpret. Vanuit verborgen gaatjes spuit het water te voorschijn. Het mechanische theather is ook prachtig om te zien. Allerlei bewegende kleurrijke figuren bootsen het leven na uit een 18e eeuwse stad. Alleen al in dit deel van het landgoed kan men uren vertoeven.

Blik op de binnenplaats van de vesting

De kasteeltuin bij Schloss Hellbrunn is met allerlei objecten als grotten en holen aangelegd, en overal komt onverwacht water uit. De parkachtige tuin bestaat uit een aantal delen waaronder een Franse tuin en een Engelse tuin. In de verschillend tuinen zijn diverse vijverpartijen verwerkt. Op de Hellbrunnerberg staat het Monatsschlöss. Een paleisje uit 1615 waar tegenwoordig een museum voor Salzburger volkskunde in is gevestigd.

Plattegrond van Salzburg