Berchtesgaden.nl

Welkom op Berchtesgaden.nl Het online magazine over de prachtige regio gelegen in het meest zuidoostelijke puntje van  Duitsland. Een bezoek aan Salzburg mag zeker niet ontbreken tijdens uw verblijf in het het Berchtesgadener Land.

Het bekijken meer dan waard

Salzburg is barok en muziek. Deze niet al te grote stad bezit naar verhouding veel schoonheid aan gebouwen, straten en pleinen en is minstens zo beroemd als Wenen. Het wordt ook wel het kleine Rome genoemd. Aartsbisschoppen lieten naar het voorbeeld van de Italiaanse hoofdstad in Salzburg prachtige kerken en paleizen bouwen. Bezienswaardig zijn zeker:


Zoek een hotel in Salzburg:

Hotel zoek in Salzburg

 

Doe tips

Onderweg

-

Dom van Salzburg

Dom in SalzburgTijdens uw verblijf aan Salzburg mag een bezoekje aan de Dom niet ontbreken. U kunt er ook moeilijk om heen. Van welke kant u ook over het oude deel van de stad kijkt, bijna altijd is de ronde koperen koepel en zijn de machtige torens te zien. De Domplatz is op zichzelf al een kunstwerk van grote schoonheid. Een eerste kerk op de plek van de Dom stond er al in het jaar 774. De huidige Dom dateerd van 1628. Zowel aan de buitenzijde als binnen in de kerk is veel te zien en te ontdekken.

Interieur Dom in Salzburg

Plattegrond van Salzburg