Berchtesgaden.nl

Welkom op Berchtesgaden.nl
Het online magazine over het prachtige Berchtesgadener Land in het meest zuidoostelijke puntje van  Duitsland.

InformatieSteden en dorpen

Doe tips en bezienswaardigheden

Onderweg

-

Langlaufen en sneeuwwandelen

Langlaufen

Het Berchtesgadener land is ook uitermate geschikt voor langlaufen. Maar liefst 130 km loipes in het betoverende witte landschap kunt u veroveren. Er is een aangepast aanbod voor zowel beginners als de gevorderde langlaufer. Wandeloutes lopen over geruimde paden door bossen, over bergweiden en langs de beeldschone bevroren Hintersee en Königssee en zijn geschikt voor het hele gezin.

Formule 1 van de wintersport

Wanneer u iets bijzonders wilt meemaken tijdens uw wintersportvakantie, dan kunt u als co-piloot mee in een 4-persoons bobslee. U zoeft dan met een snelheid van 120 km per uur door het 1.200 m lange ijskanaal aan de Königssee. Na afloop krijgt u een Bobslee-diploma en herinnerings- geschenk.

Apres Ski

Apres Ski Na een dagje skiën of langlaufen kunt u in Berchtesgaden en omliggende dorpjes terecht voor een heerlijke Beierse maaltijd. U kunt zo weer opnieuw kracht op doen voor de volgende dag. Heeft u genoeg energie over dan biedt het stadje ook gezellige skihutten en andere uitgaansmogelijkheden waar u tot in de late uurtjes kunt feesten.