Berchtesgaden.nl

Welkom op Berchtesgaden.nl
Het online magazine over het prachtige Berchtesgadener Land in het meest zuidoostelijke puntje van  Duitsland.

InformatieSteden en dorpen

Doe tips en bezienswaardigheden

Onderweg

-

Berchtesgaden

Blik op Berchtesgaden
De geschiedenis van het stadje Berchtesgaden gaat terug tot de 12 eeuw. In die tijd werd er een augustijner klooster gesticht. De kloosterlingen deelden in de opbrengst van de zoutwinning wat ook in die zelfde periode op gang kwam. De kloostergebouwen zijn vandaag de dag nog te zien al hebben er in de loop van tijd diverse verbouwingen plaatsgevonden. De functie van klooster heeft het niet meer. Tegenwoordig is er onder meer een museum in gevestigd.

Berchtesgaden telt ongeveer 8000 inwoners. Naast het kloostercomplex kent het stadje nog een aantal bezienswaardigheden. Zo zijn er in Berchtesgaden een aantal mooie kerken te vinden waaronder de St. Petrus und St. Johanneskirche en de St. Andreaskirche. Aan het mooie marktplein zijn veel fraaie middeleeuwse gebouwen te zien. Een mooi voorbeeld hiervan is het 16e eeuwse Gasthaus Zum Hirschen met muurschildering. De lowenbrunnen is een grote fontein met een leeuw als middelpunt. Berchtesgaden is zowel in de zomer als ook in de winter een geliefd reisdoel voor toeristen. Het kan er op sommige dagen best druk zijn.

Vanuit het Berchtesgaden zijn diverse mooie bergwandelingen en andere uitstapjes te maken. Het is het centrale middelpunt van het Berechtes-gadener Land. Hierdoor leent zich uitstekend als uitvalsbasis voor een langere vakantie. Ook over de grens in Oostenrijk is het nodige te zien en te beleven. Zo bent u in een half uur in de Mozartstad Salzburg.

Kaart