Berchtesgaden.nl

Welkom op Berchtesgaden.nl
Het online magazine over het prachtige Berchtesgadener Land in het meest zuidoostelijke puntje van  Duitsland.

InformatieSteden en dorpen

Doe tips en bezienswaardigheden

Onderweg

-

Prachtige uitzichten

Geweldig uitzicht op de bergwereld Foto: www.berchtesgadener-land.com

Het Berchtesgadener Land is werkelijk adembenemend mooi, vooral wanneer u het van bovenaf bekijkt. Tijdens het wandelen of fietsen zult u telkens weer verrast worden door de schoonheid van het landschap en de prachtige verre gezichten.

Een reis over Duitslands hoogste weg, de Rossfeld panoramastrasse, loopt door het unieke, hoge berglandschap van het Berchtesgadener land. Onderweg zorg de uitzichpunten met zicht op de Hohen Göll, Kehlstein, Tennen- und Dachsteingebergte, Untersberg en het Berchtesgadener und Salzburger Land voor een onvergetelijke ervaring!

Rossfeld panoramastrasseFoto: www.berchtesgadener-land.com

Bergbahnen

Het bergstation van Obersalzbergbahn ligt 1.020 m boven de zeespiegel en kan in 12 minuten met de gondel worden bereikt. U geniet tijdens de rit naar boven van een schitterend uitzicht en heeft gelegenheid om mooie foto's te maken van het paradijselijke landschap. De Obersalzberg heeft een zomer- en winterrodelbaan. In de winter geeft de lift toegang tot het familieskipark. Bij het bergstation begint een 50 km lang wandelpad.

De twee-persoons gondel van de Jennerbahn aan de Königssee brengt u naar het prachtige wandelgebied in het Nationale Park Berchtesgaden. Indrukwekkend uitzicht op bijna 2.000 m hoogte op meer dan 100 bergtoppen. In de winter brengt de gondel u in het grootste skigebied van Berchtesgaden.Een boottocht over het schone en hooggelegen smaragdgroene alpenmeer de Königsee gecombineerd met een bezoek aan de St. Bartholomä kerk is een aanrader.

Kehlsteinhaus

Een ritje met de bus naar het Kehlsteinhaus geeft u een indrukwekkend zicht op het Berchtesgadener en Salzburger Land.