Berchtesgaden.nl

Welkom op Berchtesgaden.nl Het online magazine over de prachtige regio gelegen in het meest zuidoostelijke puntje van  Duitsland. Een bezoek aan Salzburg mag zeker niet ontbreken tijdens uw verblijf in het het Berchtesgadener Land.

Het bekijken meer dan waard

Salzburg is barok en muziek. Deze niet al te grote stad bezit naar verhouding veel schoonheid aan gebouwen, straten en pleinen en is minstens zo beroemd als Wenen. Het wordt ook wel het kleine Rome genoemd. Aartsbisschoppen lieten naar het voorbeeld van de Italiaanse hoofdstad in Salzburg prachtige kerken en paleizen bouwen. Bezienswaardig zijn zeker:


Zoek een hotel in Salzburg:

Hotel zoek in Salzburg

 

Doe tips

Onderweg

-

Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart werd op 27 januari 1756 in Salzburg geboren. Zijn geboortehuis bevind zich in het centrum van de stad aan de Getreidegasse 9. Op het fraaie gele huis staat het met sierlijke letters aangegeven. Het muzikale wonder Mozart leerde op zeer jonge leeftijd a; viool, orgel en klavecimbel spelen. Hij was pas 3 maar ontwikkelde zich al snel tot een veelzijdig componist van kwalitatief hoogstaande muzikale werken. Bekende werken die Mozart gecomponeerd heeft:

- Eine kleine Nachtmusik
- Pianosonate nr.11
- Symfonie nr. 25
- Symfonie nr. 40
- Pianoconceto nr. 21
- Die kleine Zauberflute

Mozarts geboorte huis

Geboortehuis MozartHet geboorte huis van Mozart is te vinden aan de Getreidegasse 9

 

Woonhuis familie Mozart

Woonhuis familie Mozart

Het huis in Salzburg waar de familie Mozart gewoond heeft.

Plattegrond van Salzburg