Berchtesgaden.nl

Welkom op Berchtesgaden.nl
Het online magazine over het prachtige Berchtesgadener Land in het meest zuidoostelijke puntje van  Duitsland.

InformatieSteden en dorpen

Doe tips en bezienswaardigheden

Onderweg

-

Geschiedenis en cultuur

Ook op het gebied van historie en het culturele vlak is er het nodige te vinden in het Berchtesgadner Land.

Bezienswaardig

Dokumentation Obersalzberg

Een permanente tentoonstelling over de Obersalzberg en het nazi regime tijdens de tweede wereldoorlog van het Institut für Zeitgeschichte. De tentoonstelling toont aan de hand van meer dan 900 foto's, documenten, posters, film en geluidsopnames niet alleeen de geschiedenis van de Obersalzberg, maar ook van het nazi-tijdperk en de rassenhaat.

Heimatmuseum Schloss Adelsheim

De bezoeker krijgt in Slot Adelsheim een gedetailleerd beeld van het leven van de mensen in het land tussen de Watzmann en Unterberg vroeger en nu. Ook zijn er wisselende tentoonstellingen.

Haus der Berge

Het educatief centrum van het Nationaal Park Berchtesgaden opent in 2013 haar deuren. Haus der Berge laat bezoekers de fascinerende natuur van het hoogbergte met alle zintuigen beleven.

Königliches Schloss

Meer dan acht eeuwen is het Koninklijk kasteel meerdere malen uitgebreid terwijl oude delen van het gebouw grotendeels intact bleven. Een rondleiding door het Koninklijk kasteel Berchtesgaden is door de verschillende stijlen als een reis door de geschiedenis van de kunst. Ook geeft het een indruk van de geschiedenis van de Beierse koninklijke familie. In de stallen is ook nog een wildexpositie. De rondleiding eindigt in de rozentuin met uitzicht op de Watzmann-massief.

Salzzeitreise

Een must voor jong en oud is een bezoek aan Salzbergwerk Berchtesgaden, een zoutmijn die al sinds de 16e eeuw in bedrijf is. De SalzZeitReise is een leuke rondleiding waar u op zeer spannende wijze diep in de mijn leert over de geschiedenis van het zoutwinnen.